tisdag 10 november 2009

Fran okenvagar till att sitta fast i snodrivor pa 12 timmar!

Det har hant bade mycket och litet sen vi skrev sist. Jag ska forklara varfor.
Den enda anledning till att jag anser det ha hant lite kring oss de senaste dagarna ar att vi inte gjort nagot riktigt galet som far er foraldrar dar hemma att nastan skaka av orolighet. Dock har det hant mycket, mycket annat.

Sist vi skrev har i bloggen satt vi pa ett bibliotek i Texas huvudstad Austin med massa uteliggare. Nu sitter vi pa ett tyst och lugnt bibliotek i en av de dyraste orterna i USA, namligen Aspen, Colorado.

Efter att ha bestamt oss for att lamna staten Texas for att ge oss av norrut gick det hela mycket fort. Fran att ha vaknat upp i oknen i sodra New Mexico till att ga till sangs i en nationalskog i Colorados underbart fina bergslandskap, det kallar jag en resa som heter duga det!
Men det var inte bara att kora pa trakiga vagar, utan det hande en hel del under denna sjuka resa med. Vi hann gora kortare visiter i 2 nationalparker (Guadalope Mountains och Carlsbad Caverns), men hann aven med lite action. Den forsta parken som lag i norra New Mexicos okenberg var mycket maffigt. Da vi aven bestamde oss for att hika upp till en av topparna. Det var varmt, bergigt och tort. Vi gick en bit in mot bergerna bland alla mojliga kaktus arter och djurarter ( inte man vill traffa pa) som vandrade i buskarna. Till slut kom vi till en skylt som varnade for mountains lion ( Bergslejon ) Eftersom jag o Robert inte var rutinerade nog valde vi att vanda o dra oss mot Carlsbad Caverns som lag bara nagra miles fran Guadalope vid gransen till Colorado.
Carlsbad kan vi namna snabbt ar en farsinerad grotta som ligger 228 meter ner under marken. Nar vi kom ner dit sa ar det som en hel ny varl oppnas fast i underjorden. Pa sommaren lever over 1 miljon Mexican Freetail bats (fladdermoss) dar nere och hela ytan ar narmare 14 fotbollsplaner.

Ni som kanner oss vet att vi ibland kanske kan vara lite naiva. Detta vet vi sjalva ocksa om, men det ar inget vi alltid bryr oss om. Sa vi korsade gransen och upp mot bergen. Att ligga pa de vagar som ledde igenom Rocky Mountains mot Aspen var bland det vackraste upplevelser ett oga kan se. Tank er sjalva, ensam vag med enorma glaciarstoppar runt dig samt floder som rinner bredvid dig och utsikter utan dess like. Det var bara att njuta. Sa nar vi val var uppe i Colorado ville vi hitta en camping. Det var morkt och kallt som attan! Trots detta samt att en kille pa en bensinmack hade varnat oss for att det kunder vara mycket sno i det omrade vi skulle till, gav vi oss ut pa jakt efter en camping i nationalskogen dar alla campingar tydligen lag. Dock utan resultat.
Vagen in i skogen var isig, branta backar och snofyllda till max! Inte sa latt att ratta en stor och klumpig "Killer-Van" dar. Trots dess "Alround"-dack!

Hur som helst kom vi till slut fram till ett stalle vi kunde sova, men bada tva var ganska skramda nar vi gick och la oss. Mitt ute i Colorados skogar dar det ar kolsvart, och som graddan pa moset hade vi inte heller nagon tackning pa telefonerna!

Men nu bar det av fran Aspen ner till Utah och alla fina nationalparker. Monument Valley, Grand Canyon m,m. Googla garna pa bilder om ni vill bli lite avundsjuka, haha!

Det var allt fran oss nu, men som vi brukar saga:
Stand By for more information!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Sååå!! Nu har jag uppdaterat mig på ert äventyr!!

Låter hääärligt grabbar! =)

Life is a highway! ;)

//Natalyee

Anonym sa...

Hallå Grabbar, vi har filmatiserat något om era bravader. I våra ögon borde det ha varit ungefär så här det gick till i Graceland. om inte så kan det kanske vara ett uppslag för nästa scen ni hamnar på. Jonthe, släpp inte Elvis-temat. Akta er för farliga björnar. Vi har faktiskt farliga vargar i faggorna (lite händer här hemma med).
Kramar från Hanna och Maria

höj ljudet och njut

http://www.grapheine.com/bombaytv/movie-uk-207c218fab573c3856e0e44c443c577b.html